Dirk De Wachter is geboren in 1960 in Vlaanderen. Psychiater, psychotherapeut, systeem- en gezinstherapeut en hoogleraar aan de KU Leuven. Hij gaf voor Brainwash een Talk, we maakten een special en interviewden hem.

In 2017 gaf Dirk De Wachter een Brainwash Talk over het idee dat het leven leuk moet zijn. Hoe werd dat denken beïnvloedt door de uitgezaaide kanker die bij hem werd ontdekt. Over dat onderwerp interviewde Anne Christine Girardot hem. Die interviews zijn te bekijken in een special en terug te lezen als artikel. Tussendoor was hij in 2018 ook te gast bij Brainwash Zomerradio.

Brainwash Talk (2017)

Het idee dat het leven vooral leuk moet zijn, is dé ziekte van deze tijd

In Brainwash Talks van Human buigen journalisten, schrijvers, wetenschappers, theatermakers en filosofen zich over de grote persoonlijke en maatschappelijke vragen van nu. Deze keer psychiater Dirk De Wachter over kwetsbaarheid en geluk.

Brainwash Zomerradio (2018)

In Brainwash Zomerradio worden denkers geïnterviewd aan de hand van muziek. In negen afleveringen spreekt presentator Floortje Smit met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de muziek die vormend is geweest voor hun identiteit en voor hun denken.

Brainwash Special (2022)

Donderdagen met Dirk De Wachter

"Het gaat slecht, maar verder gaat het goed,” zegt psychiater en zelfbenoemd 'verdrietdokter' Dirk De Wachter aan de vooravond van een grote uitdaging. Er is bij hem uitgezaaide kanker ontdekt, de prognose is onduidelijk. Hoe ondergaat de man die stelde dat de mensheid het ongeluk moet omarmen dit slopende proces?