Brainwash Special

Hoe ongelijk is Nederland?

HUMAN

Hoeveel vrijheid heb je als mens om te worden wie je wilt? Een gesprek onder leiding van Maaike Schoon met Tim ’S Jongers, Valika Smeulders, Sander Heijne en Ola Mafaalani over de grenzen van verschillende disciplines heen.

We willen graag de beste versie van onszelf zijn. Maar hoe vrij zijn we écht om onze eigen weg in het leven te kiezen? Kan elk dubbeltje een kwartje worden, of worden je kansen bepaald door waar je wieg staat, waar je opgroeit en met welk geslacht je geboren bent?
 
In deze Brainwash Special buigt presentator Maaike Schoon zich over die vragen. Haar gasten: Tim ‘S Jongers, hoofd van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk instituut van de PvdA, Valika Smeulders, hoofd Geschiedenis bij het Rijksmuseum, Sander Heijne, journalist en schrijver van het boek Fantoomgroei en Ola Mafaalani, theaterregisseur van onder meer de theaterbewerking van de Deense hitserie Borgen.

Zo. 13 november, 23:35 - NPO 2

Brainwash Festival

Deze Brainwash Special is een samenwerking met Brainwash Festival en werd op 29 oktober, in het weekend van het Brainwash Festival, opgenomen in De Brakke Grond in Amsterdam en op 13 november uitgezonden op NPO 2.