Ik heb de break-ups van Seal en Heidi Klum overleefd, van Tom Cruise en Katie Holmes, van J.Lo en Ben Affleck, van Robert Pattinson en Kristen Stewart, van Rihanna en Chris Brown. Ik was geschokt toen Ashton Kutcher en Demi Moore uit elkaar gingen, toen Britney en Justin uit elkaar gingen, toen Brad Pitt en, nee, Brad Pitt en Jennifer Aniston uit elkaar gingen.

Verbleken als een waxinelichtje bij een kernexplosie
Overal op internet zie ik artikelen waarin betoogd wordt dat de ondergang van Brangelina al deze break-ups doet verbleken als een waxinelichtje bij een kernexplosie. Maar ik voel het gewoon niet. Natuurlijk, Brangelina was de beste samenvoeging van allemaal, je hebt eerst Brangelina, dan een tijdje niks, en dan pas bijvoorbeeld Bennifer. Maar verder lijk ik wel immuun geworden voor celebrityleed.

Dicht op de huid
Toen Britney en K-Fed uit elkaar gingen zat ik er bovenop, omdat je daar alleen maar MTV voor hoefde te kijken, en soms een halve blik in de Break Out! kon werpen om weer helemaal op de hoogte te zijn. Tegenwoordig kunnen we Hollywoodsterren zo dicht op de huid naderen dat we zelfs kunnen zien in wat voor soort ondergoed Demi Moore het huis aan het stofzuigen was, omdat Ashton Kutcher dat dan tweette. Daar doe ik niet aan mee, en dat is mijn redding gebleken. Als je in de illusie leeft bij zo'n stel in de woonkamer te zitten, dan verdwijnt er iets waarvan je dacht dat het iets echts was, en iets dat je van dichtbij kende. Misschien ga je je wel afvragen of het verval al doorschemert in deze tweet van drie jaar geleden. De werkelijkheid is dat je geen idee hebt hoe het privé met ze gaat, en ook niet zou moeten hebben.

Het komt goed
Maar troost je: het komt allemaal wel weer goed. Voor je het weet is Brad met Taylor Swift, Angelina met Ban Ki Moon en maken wij ons druk over de volgende grote celebrity breakup: Billary 2017.

meer weten?

Bovenstaande tekst werd eerder uitgesproken door Niña Weijers in Brainwash Radio, de verhalende nieuwsanalyse van Brainwash op NPO Radio 1. Elke laatste maandag van de maand, 20:30 tot 21:30 uur. Ook beschikbaar als podcast.