Bij de meeste partijen overweegt circa tien tot twintig procent van de aanhang een strategische stem op de VVD, om Wilders uit het Torentje te houden. Hier past maar een reactie: de redactie van Brainwash kan je met mij in contact brengen, ik kom dan bij je langs met een schaar om geheel gratis je stempas doormidden te knippen.

De enige manier waarop de PVV ooit een voet in vak K gaat zetten is met de hulp van de VVD, om te beginnen al wat het aantal zetels betreft. Zonder de steun van de VVD zou Wilders, uitgaande van de meest PVV-gunstige zetelverdeling in de meest recente Peilingwijzer, minstens twee partijen die al hebben uitgesloten met hem te willen regeren, zo gek moeten krijgen om tóch met hem te regeren. Mét de VVD is de niet uitgesloten samenwerking met 50Plus en de SGP overigens ook nog niet voldoende, maar daar valt ongetwijfeld een christendemocratische mouw aan te passen.

Schrijver Jaap Robben vatte het afgelopen weekend in een Facebookpost uitstekend samen. De PVV wordt de grootste partij, VVD komt daar vlak achter. Mark Rutte treedt af, zijn opvolger geeft aan uit landsbelang het grote aantal PVV-stemmers niet te kunnen negeren, belooft een kritische houding tijdens de formatie en met steun van SGP, 50Plus en het CDA, dat als geweten van het kabinet aanschuift, een soort mol van de oppositie, is het kabinet-Wilders een feit. Het enige voordeel aan dit helse scenario is dat we weer een hilarisch CDA-partijcongres tegemoet gaan.

Dat de PVV en de VVD samen de stekker uit het RTL-debat trekken zou toch al genoeg alarmbellen moeten doen rinkelen? Dat Wilders zich ineens haast om te benadrukken dat hij heus de Koran niet wil gaan verbieden? Tel daar de Trump-achtige uitspraken van Henk Krol bij op ("Ik ben het niet eens met het Centraal Planbureau") en het is glashelder dat een stem op de VVD de weg plaveit voor een kabinet van, of in ieder geval met Geert Wilders.

Mijn schaar is geslepen. Ik kom graag bij je langs.