Brainwash Special

Brainwash Special: Overleven Na Corona

HUMAN

Niet terugzien, maar kijken naar nieuwe mogelijkheden

Nederland is tot stilstand gekomen. Terwijl we dagelijks updates ontvangen over de capaciteit van de intensive care-afdelingen en het aantal zieken en overledenen door het coronavirus, kwam de overige zorg, het recht, onderwijs, de cultuur, economie en het maatschappelijk leven grotendeels stil te liggen. Wat betekent de crisis voor deze sectoren? Wegen de maatregelen om het virus te bestrijden op tegen de sociaal-maatschappelijke kosten? Hoe nu verder? In de Brainwash Special: Overleven Na Corona van Human debatteren zes vertegenwoordigers van deze vitale sectoren onder leiding van Coen Verbraak over de antwoorden.

Anna van Kooij

"Bedrijven die misbruik maken van constructies en geen belasting betalen, hoeven niet met belastinggeld overeind gehouden te worden." 

Barbara Baarsma

Een brede discussie met gerenommeerde kenners over de grenzen van verschillende vakgebieden heen. Hoe heeft de crisis de sprekers persoonlijk geraakt? Wat betekent de crisis voor het vakgebied en domein van de sprekers? Hoe komen we uit de crisis? Hoe willen we de samenleving vorm gaan geven? Met psychiater en filosoof Damiaan Denys, econoom Barbara Baarsma, jurist Ybo Buruma, acteur Gijs Scholten van Aschat, rector magnificus Universiteit Maastricht Rianne Letschert en wetenschapper, bestuurder en schrijver Louise O. Fresco.

Anna van Kooij

"Het probleem is dat we in tijden van onzekerheid altijd terugkijken naar hoe het was, niet naar wat het ook kan zijn." 

Gijs Scholten van Aschat

Brainwash Special: Overleven Na Coronoa is een initiatief van filosoof en psychiater Damiaan Denys en Laurens Knoop, de oprichter van The School of Life Amsterdam.

Meer Brainwash Talks