De Franse politie begint verdomd veel te lijken op de Wahabitische zedenpolitie van Saoedi Arabië. Die hebben het ook razend druk met meisjeskleertjes. Alleen met dit verschil: de Fransen dwingen het meisje de kleding te verwijderen en de Saoedi's dwingen het meisje zichzelf te verwijderen. De visie is hetzelfde: jij als vrouw hoort hier niet. Maar ook de aantijging is idem dito: de Fransen zeggen: "U handelt tegen de goede zeden!", de Saoedi's zeggen: "U handelt tegen de goede zeden!"
Emancipatiebevorderend In de ogen van de uitvindster is de boerkini een kledingstuk dat 'de emancipatie' bevordert van moslima's. Immers, dankzij de hoofd- en ledematenbedekkende confectie kan voortaan ook 't moslimmeisje lekker spartelen in de vrije zee. Of hypocrisie? Maar in de ogen van de orthodoxe moslim is het dragen van een boerkini op de Côte d'Azur als een veganist die meedoet aan een gehaktballenwedstrijd. Ronduit hypocriet. Een dracht zelfs die ingeblazen is door de duvel. Waarom? Omdat de orthodoxe moslim vindt dat westerse stranden sowieso vermeden moeten worden. Al die hele of halfnaakte olieglimmende erogene zones, al die hangende toeters en zwabberende tuters, al die vochtige, halfopen kiertjes en naden, al dan niet doorboord met pennetjes en ringetjes, al dan niet smakkend en kronkelend op handdoeken... Nee, Franse badplaatsen zijn het Sodom en Gomorra aan de Mediterrané. Zulke plekken vindt Allah niet goed. Staande ovatie Niet alleen de Franse badgasten, ook de orthodoxe moslims gaven aan de Franse politie een staande ovatie. meer weten?

Stephan Sanders legt in Brainwash Radio een parallel tussen het zien van de boerkini als provocatie van de bikini, en het zien van het homohuwelijk als provocatie van het heterohuwelijk: in beide gevallen is er sprake van een ideaalbeeld dat gecorrumpeerd wordt in de werkelijkheid.